Kuchnia

Przepisy świąteczne

łupacz w ziołach z kumpiakiem

2 filety z łupacza
100 g kumpiaku w plasterkach
pęczek koperku
2 (lub więcej;)) ząbki czosnku
2 łyżki masła
gruboziarnista sól morska, czerwony pieprz, suszona trawa cytrynowa

Umyte i wysuszone filety natarłam solą morską i rozgniecionym czerwonym pieprzem. Obsypałam posiekanym koperkiem i suszoną trawą cytrynową. Na rybach ułożyłam równomiernie pokrojony w plasterki czosnek i kawałeczki masła.

Ryby owinęłam w folię i piekłam w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15 minut (w zależności od wielkości filetów).

Kumpiak pokroiłam na małe kawałki i podpiekłam w piekarniku (można oczywiście podsmażyć na patelni) i posypałam nimi upieczoną rybę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation